Siirry suoraan sisältöön

Spontaani kesäinen ilta

HEIDIN TARINA

”Olen 38-vuotias kolmen lapsen äiti, syvästi kehitysvammaisen lapsen omaishoitaja, uupumuksen läpikäynyt, äitiyteen, arjen suorittamiseen ja huonoihin yöuniin hävinnyt aviovaimo. Näin kuvailin vielä vähän aikaa sitten itseäni. 

Koronan mukana tuoma pysähtyminen, haaveilemani työuran saavuttaminen ja lapseni kasvaminen oli pikkuhiljaa hajottanut pala kerrallaan rakentamaani suojamuuria. Kolme lasta ovat muokanneet vartaloani, suklaa ja iltapalan jälkeinen iltapala on ollut palkintoni useasta päivästä selviämiseen. En uskonut muiden sanoja kauneudestani, vaan kaipasin siitä kaksikymppisen vartaloani. ”

”Matkalla iski paniikki ja ylianalysointi, mitä olinkaan tehnyt?”

”Löysin Silvian jokunen vuosi sitten instagramista ja ihastuin hänen luonnollisuuteen, avoimuuteen, ystävällisyyteen ja taitavuuteen nähdä arjen kauniit hetket. Eräänä elokuisena päivänä huomasin ilmoituksen illan kuvauksista. Pohtimatta enempää laitoin viestin, että joko löysit kuvattavan? Lapsille järjestyi hoitaja, kaivoin kaapista vanhat alusvaatteet, mekon ja lähdin kohti tapaamispaikkaa. Matkalla iski paniikki ja ylianalysointi, mitä olinkaan tehnyt. 

Kuvauspaikka oli yleinen ranta. Puhua pulputin taukoamatta jännitystäni pois ja Silvia luonnollisesti ohjasi minua eteenpäin. Paikalla oli muitakin, mutta tuntui, että olemme kahden. Yhtäkkiä huomasin seisovani alushoususillani ilman mitään muuta päälläni. Kuvaukset tuntuivat luonnollisilta ja jännitin vain niissä hetkissä, kun pysähdyin. Tällöin mieleni täytti ajatukset miltä näytän, entä jos teen näin tai noin, nämä alusvaatteet eivät ole uudet ja harkitut. Silvia ohjasi taitavasti ajatukseni pois hetkestä ja kuvaukset jatkuivat auringonlaskiessa. ”

”Halusin nauttia uskalluksen tunteesta..”

”Ilta oli voimaannuttava, kaunis ja tunteellisen rankka. En halunnut kuvausten jälkeen nähdä kamerassa olevia kuvia. Halusin nauttia uskalluksen tunteesta ja ylianalysoinnin aika olisi myöhemmin.

Kuvat saatuani tunnistin itseni. Ilon, kauneuden, herkkyyden, avoimuuden ja samalla näin kipukohtani. Valitsin suunnittelemaani isomman kuvapaketin ja maksoin enemmän, kun olin itseni kanssa sopinut. Enkä ole katunut hetkeäkään. Silvian kanssa kuvat eivät ole pönötystä, luonnotonta keikistelyä, ylilyöntejä vaan luonnollisia, rehellisiä, kauniita ja juuri minun näköisiä.

Tuo ihana ilta muutti jotain peilikuvassani ja nyt haaveilen uusista kuvauksista Silvian kanssa.

<3:lla Heidi ”

Annin boudoir

KLIKKAA TÄSTÄ

E&T boudoir

KLIKKAA TÄSTÄ

Portfolio

KLIKKAA TÄSTÄ