Siirry suoraan sisältöön

Silvia Salakka

S I L V I A S V I S U A L S

Silvia valokuvaajana

LÄHTÖKOHTANA LEMPEYS, LÄMPÖ JA RAKKAUS

Kuvaajan työn olen aloittanut virallisesti vuonna 2021, kun uudessa elämäntilanteessa pohdin, kuinka voisin toteuttaa itseäni ollessani lapsen kanssa kotona.

Valokuvaus on ollut vuosien ajan rakas harrastus, mutta tultuani siihen ikään kun ystävät rupesivat perustamaan perheitä, innostuin heidän kuvaamisestaan, odotuksen ja uusien tulokkaiden ikuistamisesta. Lopputuloksena olen nyt tässä: sinä luet valokuvausyritykseni sivuja.
Nykyään minua kiehtoo kuvauksessa tunnelman taltiointi, dokumentaarinen kuvaus sekä sukeltaminen pintaa syvemmälle.

Valokuvaajana vahvuuksiani ovat ideointi, tunnelman luominen, läsnäolo sekä luonteva asiakkaan ohjaus.

Tällä hetkellä intohimoni työssäni on asiakkaiden yllättäminen ja asiakkaiden odotusten ylittäminen. Näyttää tuo hetki, visio ja tunnelma minun silmini, teidän tilaanne kunnioittaen. Oli se sitten yrityskuvaus, synnytyskuvaus tai perinteisemmät hääpotretit.

Toivon, että kuvausten parissa kohdataan!

Kuvat minusta: Siiri Järvinen

Tutustu lisää…

Nimeni on siis Silvia Salakka, olen syntynyt 1992 Tallinnassa ja muuttanut Suomeen pienenä lapsena.

Tarinani on kirjava ja pitää sisällään onnellista lapsuutta, suorittavaa nuoruutta ja aikuisuuden alun, jossa olen saanut kokea intohimoisen yrittäjyyden alkutaipaleen, kipuilua työelämän kanssa, identiteettikriisin, masennuksen ja väsymyksen.

Kaikkea on värittänyt aina usko itseäni suurempaan, ilo pienistä asioista ja siihen että ”kaikella on tarkoituksensa”. Sekä huono huumori, se on pakko mainita.

Olen tehnyt pitkän uran liikunnan ja hyvinvoinnin parissa. Kun tulin pitkähkön unelmoinnin jälkeen raskaaksi vuonna 2018, olin kirjaimellisesti uuden edessä, mutta en silloin edes tiennyt kuinka suuresti. Raskausaikamme oli maailman ihaninta ja samalla myös itseeni tutustumista uudelleen. Tässä muutoksen keskellä minua auttoi ehdottoman paljon se, että kävin itse kuvattavana useampaan otteeseen raskausaikana. Uskon oman rakkauteni odotus- ja synnytyskuvia kohtaan johtuvan tästä.

Lapsen syntymä oli itselleni kaikin puolin upea kokemus. Silloin puolison seura ja sairaalan henkilökunta oli kaikki mitä tarvitsin. Yleisestä normista poikkeava ja epäreilu äitiyteen kasvu äitiyteen kuitenkin yllätti, kun lapsella ei ollutkaan kaikki hyvin. Nykyään elämme arkea, jossa olen myös lapseni omaishoitaja.

Näihin vuosiin liittyy toki paljon muutakin mutta tässä tarinani pääkohdat.

Kaikkien näiden kokemusten myötä oma rakkauteni tunteen vangitsemiseen valokuvissa/videoissa kiteytyi alkuvuodesta 2021.

Ajatus valokuvaajan työstä syntyi, kun kannustin ystävääni odotuskuvaukseen, mikä poiki myös lisää yhteydenottoja.

Uskon, että kaikella on tarkoitus. Ajattelen myös, että kun me ihmiset emme osaa valita suuntaa, se kannetaan eteemme. Kuvaustyössä koen näin. Minut tuotiin tämän työn eteen. Sen takia käteni hamuavat kameraa aina kun jotain suurta tai pientä on tapahtumassa. Sillä pienestäkin voi tulla suuria muistoja, ja kuinka ne muistot syventyvätkään kun tunne palaa kehoon kerta toisensa jälkeen kuviin palatessa.